Dette vedder vi mest på

Foto: Toru Hanai (Scanpix)

Tre idretter peker seg ut som gamblernes favoritter. Sjekk hvilke.

23.01.08 09:10

- Tennis er den mest populære sporten å vedde på etter hester og fotball, sa David O'Reilly i bettingselskapet Betfair på et seminar mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet selger over 15 millioner veddemål hver dag, og er Storbritannias største bettingfirma.

Måtte annullere
På et seminar i London fortalte O'Reilly at tennis scorer spesielt høyt i sentrale og østlige deler av Europa, hvor det ellers ikke er noen kultur for å vedde om sportsresultater.

- De avgjørende faktorene her er teknologi og TV-sendinger, og denne statistikken gjenspeiler seg i gamblingen over hele verden. Flesteparten vedder om hester og fotball, mens tennis er nummer tre.

I august i fjor måtte Betfair annullere veddemålene i en tenniskamp mellom fjerderankede i verden, Nikolay Davydenko, og den nesten ukjente Martin Vassallo Arguello.

- Kunst og vitenskap
Sistnevnte var ranket nesten 80 plasser bak russiske Davydenko, som trakk seg med en skade da Arguello hadde 1-1 i sett og ledet i tredjesettet.

Matchen etterforskes fortsatt av ATP (The Association of Tennis Professionals).

- Dette var antakeligvis det mest ekstreme tilfellet av merkelige veddemålsmønstre vi har sett. Men vi oppdager slike ting ved å passe på en rekke faktorer - dette er en kombinasjon av kunst og vitenskap, sa David O'Reilly ifølge Reuters.

Lovsjef Howard Stupp i Den internasjonale olympiske komité (IOK) fortalte at OL-utøvere ikke har lov til å satse penger på noen OL-øvelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag