NA24.no

DFDS legger ned i Norge

Sist oppdatert:
Ruten Bergen-Newcastle forsvinner fra september.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

DFDS Seaways lanserer en spareplan som går hardt utover norske passasjerer og fergeansatte, melder danske Børsen.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt får 340 mann sparken, og Norge-England-ruten fjernes fra kartet. Dermed skal det spares 60 millioner danske kroner.

270 berørt
Fergeruten, som går fra Bergen via Haugesund og Stavanger til Newcastle, opphører fra 1. september. Det skal være 270 menn og kvinner som jobber på skipet, og disse må dermed gå fra jobbene sine.

Hele selskapet skal dessuten omstruktureres, slik at 70 personer i medarbeiderstaben forsvinner ved hovedkontoret.

Føger etter Color Line
- Selv om DFDS er innstilt på å hjelpe de oppsagte medarbeiderne videre, blir det snakk om en vanskelig og hard prosess for de omfattede medarbeiderne. De besluttede endringene er imidlertid nødvendige for å rette opp i økonomien i DFDS Seaways og for å skape en lagsiktig bærekraftig utviklingm, sier Niels Smedegaard, administrerende direktør i DFDS Seaways A/S, ifølge avisen.

Nylig meldte dessuten Color Line at de legger ned den populære danskebåten fra Oslo i sommer. DFDS beholder sin danskebåt fra Oslo til København.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere