NA24.no

Foto: Johansen, Erik (Scanpix)

Dæhlie er ikke populær i Sverige

Sist oppdatert:
Flere er kritiske til den norske skilegendens gigantplaner.

Etter at den levende skilegende Bjørn Dæhlie la skiene på hylla, har han slått seg stort opp som eiendomsinvestor. Hans spesialitet er utbygging av hytteområder.

Nå får hans siste satsing motbør. Dæhlie har store planer i skibygda Åre, men lokalbefolkningen advarer i mot utbyggingen.

Vil sette stopp
Dæhli ønsker å bygge 9.000 hytter i området han har kjøpt opp ved Åre. Dette har fått flere av hytte og fastboende til å advare i mot at utbyggingen vil bli for stor. I planene inngår nye bakker og heiser, i tillegg til service, skriver svenske Lændstidningen.

Det er gjennom selskapet Dæhliebyn Åre AB skilegende har kjøpt flere eiendommer og inngått avtale med flere andre eiere av tomter. Også det svenske børsnoterte ski- og utleieselskapet Skistar har en andel i prosjektet.

Ifølge avisen så er Åre kommune positiv til prosjektet.

Ut med advarsel
Nylig gikk en del tomteeiere ut i den svenske avisen Østersundsposten med en oppfordring til Åre Kommune om å trekke tilbake byggeplanene.

En av tomteeierne, Mats Kålen, sier til Østersundsposten at Åre Kommune har invitert til samarbeidsmøte, men at politikerne allerede har bestemt seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere