NA24.no

«Diffen» er kemnerens kontaktperson

Sist oppdatert:
I sommer måtte han gå av etter skattesnusk. Men Per Ditlev-Simonsen er fortsatt kontaktperson for Oslos kemner.

I helgen kunne NA24 avsløre at den tidligere Høyre-ordføreren er plukket ut av byrådet som kommunens styremedlem i prestisjeselskapet som arrangerer Ski-VM i Oslo i 2011.

NA24 - din næringslivsavis

Per Ditlev-Simonsen ble registrert som styremedlem i Ski-VM 2011 AS bare vel to måneder etter at han trakk seg som ordfører som følge av skatteunndragelse av et beløp på 1,5 millioner fra en konto i Sveits.

16 kommunale roller
Nå viser det seg også at «Diffen» fortsatt er registrert som kontaktperson i Brønnøysundregistrene for Oslo kommune i 16 tilfeller. Blant annet som kontaktperson for Oslo kemnerkontor, Oslo kommune og Oslo kommuneadvokat.

- Så vidt jeg skjønner må dette bety at ordførerne etter Per-Ditlev Simonsen har slumset med oppdateringene. Dette er forferdelig sløvt. Og hvis man nå bare melder inn ordfører Fabian Stang og ikke forgjenger Svenn Kristiansen, så går jo historikken i Brønnøysundregistrene tapt, sier gruppeleder Erling Folkvord i Rødt.

Korrupsjonsrammet selskap
Folkvord tok i fjor høst opp den manglende rolleoppdatering i korrupsjonsrammede Undervisningsbygg Oslo KF med byrådsleder Erling Lae. Styresammensetningen og den daglige lederen ble endret uten at dette ble registrert i Brønnøysund.

Nå står altså eksordføreren registrert med 16 kommunale roller, mens den nåværende, Fabian Stang, ikke er registrert med en eneste kommunal rolle.

- Det høres ut til å være en feil som vi ikke har fanget opp. Nå må vi undersøke hvordan dette kan ha oppstått, kommenterer direktør Jan Frode Jakobsen i bystyrets sekretariat.

- Pinlig å ta det opp
- Hvor viktig er det at disse opplysningene stemmer?

- Det er veldig viktig at dette skal være korrekt i registrene. Dette skal vi endre på med en gang.

- Hvem har ansvaret for at opplysningene blir oppdatert?

- Det er vi som bystyrets sekretariat som har det overordnede ansvaret, sier Jakobsen.

Erling Folkvord sier han vil forfølge saken i bystyret dersom endringene uteblir.

- Det er pinlig å måtte ta opp dette i det hele tatt. Men må vi, så må vi.

- En slags slapphet
Oslo kommune trenger imidlertid neppe å frykte noe rettslig etterspill.

- Juridisk sett er dette helt uten noe som helst betydning. Det er stor forskjell å være styremedlem og kun kontaktperson. Dette er bare en slags slapphet fra kommunen, sier jusprofessor Geir Woxholth til NA24.

Han har blant annet gitt ut boken Selskapsrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere