*Nettavisen* Økonomi.

Direktør fikk beholde lappen fordi det er dårlige tider i oljebransjen

- Han skal på viktige forretningsreiser i utlandet og er avhengig av å benytte leiebil.

04.12.14 21:24

(BA.no): Søndag 21. september i år ble mannen i 60-årene tatt i 78 km/t i 50-sonen i Fjøsangerveien.

Han driver et firma i oljebransjen med flere ansatte. Han erkjente å ha kjørt for fort, men ba om å få førerkortet tilbake fordi han er avhengig av det i jobben.

VILLE INNDRA LAPPEN I TRE MÅNEDER

– Det er vanskelige tider i oljebransjen, få har forstått hvor ille det egentlig er, sa mannen da han ba om å få førerkortet tilbake etter to måneder.

Politiet ville ha beslaglagt førerkortet i tre måneder, slik de aller fleste må tåle når de blir tatt i slike hastigheter.

«Likebehandling er et viktig prinsipp i vegtrafikklovgivningen, og reglene om tapstid er skjematiske. Disse hensynene bak reglene er også fulgt i rettspraksis», fastslo politiet.

TROSSER POLITIETS ANBEFALING

Men både Bergen tingrett og Gulating lagmannsrett ser bort fra politiets innvendinger.

– I en vanskelig tid for oljebransjen forsøker han å holde hjulene i gang, og unngå oppsigelser i selskapet. Han skal på viktige forretningsreiser i utlandet og er avhengig av å benytte leiebil, og trenger følgelig førekort, skriver retten, som også legger vekt på helsemessige forhold.

– GODE KJØREFORHOLD

Mannens advokat Ellen Eikeseth Mjøs peker samtidig på i et skriv til retten at det var liten trafikk og gode kjørfeforhold med tørr veibane og god sikt da fartsovertredelsen skjedde.

Dommerne kan ikke se at det vil bryte med prinsippet om likebehandling eller trafikkhensyn at mannen får lappen tilbake før det har gått tre måneder.

Denne saken er levert av BA.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.