*Nettavisen* Økonomi.

Direktør funnet død etter finansskandale

En visedirektør i et investeringsselskap som er knyttet til det japanske IT-selskapet Livedoor, har trolig begått selvmord.

23.01.06 12:06

(NA24): Livedoor utløste panikk på Tokyo-børsen tirsdag, da det ble kjent at politiet gjennomførte en razzia mot selskapet på grunn av mistanker om brudd på aksjeloven.

Visedirektør Hideaki Noguchi i investeringsselskapet HS Securities, som granskes i forbindelse med etterforskningen mot Livedoor, ble torsdag funnet død på et hotellrom i Okinawa. Ifølge politiet dreier det seg trolig om selvmord.

Anklagene mot Livedoor går ut på at nettgiganten villedet aksjonærene i forbindelse med oppkjøpet av selskapet Money Life i oktober 2004. Livedoor skal ha informert markedet om at selskapet ville kjøpe Money Life med aksjer, mens handelen i virkeligheten allerede var gjennomført kontant.

Livedoor avviser alle beskyldningene mot selskapet.

Livedoor ledes av den karismatiske 33-åringen Takafumi Horie, som ble kjendis i Japan da han forsøkte å kjøpe en fjernsynsstasjon, og senere en baseballklubb.

Horie har bygget opp Livedoor til et stort selskap gjennom en rekke oppkjøp de siste årene. Før razziaen tirsdag var Livedoor-gruppen verdt 6,3 milliarder dollar.

Etterforskningen av Livedoor førte til ras på børsene i Asia i tirsdag og onsdag. Spesielt IT-sektoren ble hardt rammet ettersom granskingen kan føre til at det settes spørsmålstegn ved hvordan bransjen, som i stor grad satser på å tjene penger raskt, er drevet.

De viktigste nyheten får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.