NA24.no

Direktøren fikk 11 mill. i bonus

Foto: Johannessen, Sara (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det er ikke toppsjefen som får mest i Stein Erik Hagens Orkla.

Orklas årsrapport avslører at en i ledelsen i selskapet har fått en formidabel bonus i 2007. Det er selvsagt lederen for aluminiumsdelen i Orkla, Ole Enger, som drar inn storlaksen.

NA24 - din næringslivsavis

Mens Orkla-sjef Dag J. Opedal hadde en grei lønn på 4,2 millioner kroner i selskapet hvor Stein Erik Hagen er hovedeier, dro Enger inn 11 millioner kroner bare i bonus. Hans ordinære lønn var på i overkant av 5 millioner kroner i fjor, slik at lønnspakken var på over 16 millioner kroner i fjor for Ole Enger.

19 mill. i bonus
Orklas toppsjef Dag J. Opedal fikk ikke bonus i fjor av Hagen og resten av styret. Likevel var det en rundhåndet bonusutbetaling til ledelsen i fjor, selv om Enger altså stakk av med mesteparten.

I årsrapporten til Orkla kommer det frem at bonusene fra toppledelsen var på 19,1 millioner kroner i fjor. Utenom Enger, var det sjefen i Orklas merkevareområde som fikk mest. Bonusen til Torkild Nordberg var på 3,6 millioner kroner, mens hans ordinære lønn var på 3 millioner kroner.

Viktig for Orkla
Årsaken til Ole Engers gode kompensasjon i forhold til resten av ledelsen, er at han er en del av kompensasjonsavtalene til svenske Sapa.

Engers engasjement rundt solselskapet REC og solcelle-planene til Elkem har også profilert Enger. I tillegg til konserndirektørjobben for spesialmaterialer, er Enger styreleder i Sapa og Borregaard. Han er også styremedlem i REC og medlem i bedriftsforsamlingen i Storebrand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere