NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
The Bocuse d’Or Europe
The Bocuse d’Or Europe

Disse 20 skal kjempe om tittelen verdens beste kokk

Nordmannen Christian André Pettersen skal være med å kjempe om  Bocuse d’Or.

11. og 12. juni starter 20 av Europas beste beste kokker konkurransen om å vinne den prestisjetunge Bocuse d’or for Europa og bli en del av det laget som skal kjempe i gastronomiolympiaden i Lyon neste år.

Av de 20 kandidatene, vil ti går videre til finalen i Lyon, som finner sted i januar.

Kokken Christian André Pettersen, som til daglig jobber ved restaurant Mondo, er det norske håpet.

De 20 kandidatene regnes til Europas beste kokker. I løpet av fem og en halv time skal de sammen med en makker og under veiledning av en lagleder vise hva de er gode for.

De skal servere et fat med Piedmontese-produkter av beste merke, blant annet oksekjøttfilet. Videre skal det serveres et fat der ingrediensene er ost (Castelmagno PDO) og egg.

Ved siden av disse produktene må kandidatene velges andre ingredienser, grønnsaker, urter og krydder kjøpt på Metro Market, den offisielle leverandøren til konkurransen.

Norge i Bocuse d’Or i fjor.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere