NA24.no

Disse aksjene bør du kjøpe

Sist oppdatert:
Oslo Børs stuper, men ifølge DnB Nor finnes det aksjer du bør satse på.

DnB Nor Markets har råd til fortvilte investorer. Selv om alt faller på Oslo Børs, har de snekret sammen en defensiv portefølje. På listen finnes ni norske selskaper og ett svensk-finsk.

NA24 - din næringslivsavis

- For disse turbulente tider har vi satt sammen en portefølje basert på utbyttekapasitet og med fokus på kontantstrøm og direkteavkastning, skriver meglerhuset.

Ti aksjer
Blant aksjene som er funnet verdige finnes noen av de største taperne i børsraset i 2008. Oslo Børs har falt 10 prosent. Det betyr at hele oppgangen i hele 2007 er visket ut i løpet av åtte turbulente dager.

Selskapene som er plukket ut har alle felles trekket at de kommer til å betale ut store utbytter i 2008. Flere av selskapene er også godt posisjonert for å fri kontantstrøm og avkastningen målt mot kontantstrømmen.

- Blant de større selskapene anser vi TeliaSonera, Telenor, StatoilHydro, Norsk Hydro og Orkla som gode defensive kandidater. Disse ser alle attraktive ut på kontantstrøm og direkteavkastning basert på 2008-estimatene, skriver meglerhuset i sin analyse.

Satser på Freddes bulk
John Fredriksens tørrbulkrederi Golden Ocean er plukket ut blant de ti aksjene det kan lønne seg å sitte med i børsuroen som råder. Så lang i år har aksjen falt 23,2 prosent og peker seg ut som en av de største taperne. Fallet har kommet etter at fraktratene har tatt et dykk nedover på frykt for at det viktige markedet i Kina kan bli rammet av resesjonsfaren i USA. Golden Ocean får likevel en anbefaling fra meglerhuset som mener at den er attraktiv priset i forhold til fri kontantstrøm, kontantstrømavkastning og utbytte.

I tillegg er EBD Business Partner og Tandberg trukket frem på bakgrunn av forventet kontantstrømavkastning. Riggselskapene Fred. Olsen Energy og Songa Offshore er også funnet verdig en plass.

DnB Nors defensive portefølje
* Golden Ocean
* Fred. Olsen Energy
* EDB Business Partner
* TeliaSonera
* Telenor
* StatoilHydro
* Norsk Hydro
* Orkla
* Songa Offshore
* Tandberg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere