NA24.no

Disse går til himmels på børs

Sist oppdatert:
Enkelte aksjer stiger voldsomt onsdag morgen. Er du blitt rik etter frokost?

Investorene på Oslo Børs virker å ha klart å riste av seg skuffelsene tirsdag. Hovedindeksen blir løftet 0,95 prosent til 511,06 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Igjen stiger oljeprisen til nye rekorder. Juli-kontraktene på nordsjøolje blir løftet 0,25 prosent til 128,16 dollar fatet. Tidligere onsdag steg kontraktene til ny rekord på 128,28 dollar fatet.

De små oljeselskapene stjeler mye av oppmerksomheten på børsen. Det kanadiske selskapet Questerre blir løftet 34,04 prosent til 25,20 kroner etter at de kan melde om at de sammen med partner Talisman Energy Canada vil gjennomføre et større pilotprogram for å vurdere hvorvidt de ukonvensjonelle gassforekomstene i St. Lawrence Lowlands er kommersielle.

De to partnerne vil nå investere over 100 millioner dollar i prosjektet som vil bestå av en rekke boringer både vertikalt og horisontalt. Les mer: Questerre satser tungt på gassprosjekt

CanArgo stiger 21,43 prosent til 1,36 kroner. Aksjen gjorde det sterkt i USA tirsdag kveld. SEB Enskilda står bak 54,25 prosent av nettokjøpene onsdag morgen.

Odim fortsetter å imponere og blir belønnet med en oppgang på 9,4 prosent til 105 kroner. Selskapet la frem sitt resultat for første kvartal og viser vekst på både topp- og bunnlinje. Ingeniør- og verkstedskonsernet har i tillegg klart å bygge opp en ordrebok på 2,1 milliarder kroner. Les mer: Odim suser videre

StatoilHydro blir sendt ned 3,09 prosent eller rundt 6,50 kroner til 204 kroner onsdag morgen. Aksjen noteres uten rett til utbytte på 8,50 kroner, så i realiteten stiger aksjekursen. StatoilHydro er også med på Galtvort-prospektet der det er påvist gass i den første letebrønnen. Gassen ble påvist i sandsteiner i mellomjura, men størrelsen på funnet er foreløpig ikke avklart.

Noreco er også med på Galtvort og løftes 1,99 prosent til 30,70 kroner.

Funcom melder at lanseringen av spillet «Age of Conan» i USA gikk som planlagt uten store tekniske problemer. Lanseringen skjedde tirsdag og nå er det duket for lansering i Europa til fredag. Aksjen stiger 4,87 prosent til 49,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere