Disse har tjent fett

Gerhard Heiberg er en av mange som har tjent seg rike på det norske børseventyret REC.

09.05.06 16:18

I dag gikk solcelleselskapet REC på børsen i det som så langt i år er Nordens største børsnotering. Kursen ble i selve aksjeutvidelsen satt til 95 kroner, sju kroner mer enn før helgen. Men da aksjene ble tatt opp til notering viste etterspørselen seg å være svært stor.

Se aksjonærlisten i REC(før dagens børsnotering)

Aksjekursen hoppet opp til 110 kroner rett etter at handelen startet, og har i skrivende stund lagt seg på dette nivået pluss minus en krone.

REC er dermed verdt over 54,5 milliarder kroner. Det er det samme som to tredjedeler av det hele Orkla-konsernet er verdt.

NA24 - din nye næringslivsavis

Jubel for OL-kjendis
Jens Gerhard Heiberg, som i dag er IOC-medlem og tidligere toppsjef for OL på Lillehammer, har også vært med som aksjonær i REC. Han sitter med 12.280 aksjer i selskapet og har dermed aksjer i selskapet for rett over 1,35 millioner kroner.

Han er meget fornøyd med at selskapet nå er på børs.

- Heldigvis har jeg vært med gjennom flere år. Jeg var og besøkte det som var ScanWafer (som ble fusjonert med REC. red. anm) og mente jeg så de store mulighetene. Dette er bra for Norge og for fremtiden, føler jeg, forteller Heiberg til NA24.

Han forteller at han jublet i helgen da han så hvilken kurs aksjene kunne noteres til, og Heiberg tror det fortsetter.

- Den skal videre oppover, og det gleder jeg meg til, sier Heiberg til NA24 iMarkedet.

Han forteller at han ikke tegnet seg i emisjonen.

- Jeg synes jeg hadde nok, forteller han.

Ringnes godt plassert
Christian Ringnes er en annen finanskjendis som har aksjer i REC.

Ringnes NSV Invest står oppført med 1.739.760 aksjer i selskapet. Bak dette selskapet står eiendomsinvestor Christian Ringnes, som kanskje er mest kjent for å ha satt i stand den kjente Ekeberg Restauranten.

Aksjene til Ringnes, som kom svært tidlig inn i REC, har i dag en verdi på 191.373.600 kroner.

Det er likevel de store tunge selskapene som har dratt i land mest på REC-noteringen. Det nederlandskbaserte selskapet Good Energy eide 37,1 prosent av aksjene før emisjonen, mens Orkla satt på 27 prosent.

Energiselskapet Hafslund kan også juble. Oslos strømselskap satt på 24,7 prosent av aksjene i REC før emisjonen.

Glade ansatte
Før børsnoteringen hadde selskapet 303 aksjonærer, og svært mange av disse er ansatte i RECs anlegg i Herøya og Glomfjord. Disse kan gå inn i sommerferien med en solid økning av lommeboken. De ansattes aksjer har mangedoblet seg i takt med investorenes appetitt for det norske soleventyret.

Investeringsselskapet Icarus Invest AS, der Ole Martin Grimsrud er styreformann og eier, har 165.350 aksjer i selskapet og sitter dermed med aksjer for over 18 millioner kroner i selskapet.

- Det har jeg ingen spesiell kommentar til, sier Grimsrud til NA24 iMarkedet. Han husker ikke helt når aksjene ble kjøpt, og vil heller ikke kommentere så mye.

- De ble ikke kjøpt i 2006. Jeg tror ikke jeg vil si så mye mer enn det, sier Grimsrud til NA24 iMarkedet.

Stor interesse
- Det har vært en voldsom interesse nå, sier tillitsvalgt og den nye solpampen ved RECs anlegg i Glomfjord, Rolf Nilsen.

Han forteller til NA24 at han selv har aksjer i REC, og mener at ansattes kjøp av aksjer i egen bedrift er positiv.

- Det er positivt at folk er engasjert, sier han.

Ifølge Nilsen har de ansatte vært svært interessert i å kjøpe aksjer i emisjonen, men trolig har de REC-ansatte fått langt færre aksjer enn ønsket. Det er likevel grunn til å smile for flere ansatte. De har sittet på REC-aksjer fra 1996-1997, da selskapet ble priset langt lavere en i dagens solhype.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag