NA24.no

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Disse krangler mest om arv

- Be om hjelp fra fagfolk, er rådet ekspertene gir.

På vestlandet er det hele 22 prosent som har opplevd konflikt i forbindelse med arveopgjør.

Dette fremgår av en undersøkelse utført av Opinion på oppdrag fra LO.

Fredeligst i nord
Bare 14 prosent av nordlendinger og trøndere som har gjennomgått arveoppgjør i familien oppgir at oppgjøret hadde et svært høyt eller ganske høyt konfliktnivå.

- Det er fint å få bekreftet at befolkningen nordover i landet holder hodet kaldt og finner løsninger. En god måte å unngå konflikter på er å rådføre seg med fagfolk før ting blir et stort problem, sier Synnøve Søndergaard, LOs distriktssekretær i Troms.

- Bruk fagfolk
- På to år har 100.000 LO-medlemmer fått advokatforsikring. På denne måten gir vi trygghet for våre medlemmer ikke bare på arbeidsplassen, men også i privatlivet. Ved å bruke fagfolk unngår man problemer, og det gjelder også advokater. Ved å bruke forsikringen kan LOs medlemmer få gode juridiske råd og dermed unngå konflikter, sier Gerd Kristiansen, nestleder i LO.

Opinions undersøkelse omfattet 1000 nordmenn over hele landet og ble gjennomført i januar 2012, samt i 2009. Undersøkelsen viser at omkring hver femte nordmann har brukt advokat de siste tre årene, et nivå som ligger stabilt over tid.

De som bruker advokat bruker imidlertid advokaten mer. Undersøkelsen viser en betydelig økning i antall saker fra 2,5 i 2009 til 3,7 i 2012 i snitt over tre år (48 prosent økning).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere