NA24.no

Disse skal granske

Sist oppdatert:
Sylvia Brustad har valgt Røkke-granskerne.

Næringsminister Sylvia Brustad fortalte tirsdag kveld at advokatfirmaene Selmer og Simonsen er blitt engasjert for å gjennomgå de juridiske sidene ved forrige ukes transaksjoner mellom Aker og Aker Solutions.

– Selmer har bistått departementet siden slutten av forrige uke, og det var naturlig at de fortsatte sin rådgivning i lys av deres tilbud. Vi vil dessuten styrke den juridiske rådgivningen ytterligere, og har derfor engasjert både Selmer og Simonsen, sier Brustad i en pressemelding.

De juridiske rådgiverne skal blant annet foreta en egen uavhengig juridisk gjennomgang av prosessen rundt transaksjonene, inkludert ivaretakelse av aksjonæravtalen.

– Alle er tjent med at vi får en snarlig gjennomgang. Derfor har vi bedt om at rådgiverne jobber raskt med saken. De er allerede i gang, sier Brustad.

Den finansielle rådgiveren vil være på plass innen kort tid.

På forhånd var det klart at ti firmaer hadde levert anbud på oppdragene. Departementet offentliggjorde tidligere tirsdag denne listen over tilbydere:

Finansiell rådgiver:
Astrup and Partners AS
BDO Noraudit DAPareto Securities AS
NRP Securities ASA
Pareto Securities AS

Juridisk rådgiver:
Haavind
Kvale
Ræder
Selmer
Simonsen
Vogt & Wiig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere