*Nettavisen* Økonomi.

Disse skal inn i Lyn

Men milliardæren Torstein Tvenge glapp.

11.09.08 12:07

I midten av juni kunne NA24 avsløre at Lyn jaktet på tre topptunge investorer, Visma-sjef Øystein Moan, rederarving Tom Bergesen og søkkrike Torstein Tvenge.

NA24 - din næringslivsavis

Gjør Lyn-comeback
I ettermiddag blir to av de tre presentert som investorer på Ullevaal. Flere kilder NA24 har vært i kontakt med sier at både Moan og Bergesen er med på sponsorlauget. I 2006 hadde Visma-sjefen en skattbar inntekt på 19,6 millioner og en formue på 17,8 millioner. Visma AS omsatte for 2,7 milliarder i 2007.

Les også: Lyn sitter på en tapsbombe

- Vent til pressekonferansen du, sier Øystein Moan.

Tom Bergesen går inn igjen som rik onkel etter at han forsvant ut av klubben for ti år siden. Han hadde i 2006 en ligningsført formue på rundt en kvart milliard. Ifølge 2007-listen til Kapital er Bergesen god for 750 millioner.

- Du, det vil tiden vise. Det har jeg ingen kommentar til, sa mangemillionæren da NA24 snakket med ham onsdag ettermiddag.

Storfisken glapp
Den virkelig store fisken, Torstein Tvenge, blir ikke med denne gangen. Han var i fjor god for 4,7 milliarder, ifølge Kapital.

- Nei, skrev Tvenge i et SMS-svar onsdag på spørsmålet om han blir med i investorlauget

Som Dagbladet skrev i slutten av juli, kommer også klubblegenden Ola Dybwad-Olsen på banen. Han skal imidlertid kun inn med småpenger. Det bekrefter Dybwad-Olsen til Aftenposten i dag.

Også Lyn-styremedlem og John Fredriksen-ansatte Herman Billung blir med. Sannsynligvis via et utenlandsk selskap, får NA24 opplyst.

Les også: Freddy-stjerne skal redde Lyn

Billung svarte ikke på NA24s henvendelse torsdag formiddag. Golden Ocean-sjefen tjente i 2006 2,5 millioner og sto med 1,2 millioner i formue.

- Vi kan verken bekrefte eller avkrefte investorer nå, sier styreleder Erik Riste i FC Lyn Oslo.

Men det kommer flere inn enn de fire. Kilder i miljøet tror blant annet at skipsrederfamiliene Wilhelmsen og Sundt kan komme på banen.

Under 20 millioner
Etter hva NA24 har fått opplyst skal den økonomisk hardt prøvede Oslo-klubben ikke ha fått inn så mye penger som man hadde håpet på i denne omgang.

Fire millioner nå og 12 millioner de neste tre årene betyr kraftige kostnadskutt og/eller behov for ytterligere millioner fra spillersalg og forbedring av dagens inntektskilder (sponsorer, publikum, TV-penger).

I begynnelsen av juni presenterte Lyn potensielle investorer for et samlet tap i 2008, 2009 og 2010 på 72 millioner kroner. Siden har klubbeier Atle Brynestad takket for seg og tatt med seg en god del gjeld ut av klubben.

Les også: Lyn-underskudd på 66 millioner

- Er løsningen dere kommer til å presentere i ettermiddag kortsiktig eller langsiktig?

- Det tar vi på Ullevaal, kommenterer Erik Riste.

- Hvordan vil du betegne Lyns økonomiske situasjon nå?

- Det får du også vite i ettermiddag.

Lyn blir storeier
Etter hva NA24 får opplyst kommer klubben Lyn til å bli sittende med en stor eierpost i sitt eget aksjeselskap, antakeligvis 49 prosent. Det åpner for ytterligere nedsalg på et senere tidspunkt.

- Det blir ikke en investor som i dag, men flere eiere i det fremtidige selskapet, sa styreleder Erik Riste da Atle Brynestad fortsatt eide vestkantlaget i midten av juni.

Og Lyn planlegger å spare penger ved å flytte kampene sine fra Ullevaal til Bislett. Det bekreftet direktør Erik Langerud til TV 2 Sporten onsdag.

NA24 dekker dagens pressekonferanse på Ullevaal fra klokken 15.

LYNS EKS-INVESTORER:
- forretningsmannen Atle Brynestad (1999-2008)
FØR ATLE BRYNESTAD:
- finans- og shippinginvestor Aage Oxholm
- rederarving Tom Bergesen
- eiendomsinvestor Øystein Tvenge
- bilinvestor Erik O. Steen
- Schibsted-arving Einar Chr. Nagell-Erichsen
- eks-sponsorkonge Terje Bogen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag