*Nettavisen* Økonomi.

Disse skal lede TV-aksjonen

Haddy N¿jie har fått med seg Erik Thorstvedt til å lede NRKs TV-aksjon søndag den 23.oktober. I år går pengene til Norsk Folkehjelp og deres livsviktige arbeid med å rydde miner og klasebomber. Mens Haddy leder TV-aksjonen for tredje året på rad, blir dette den store ilddåpen for Erik ¿ i hvert fall hva gjelder en 9 timers direktesending. Han er stolt over å være med på å lage verdens største dugnad. Foto: Ole Kaland/NRK

Nytt programlederpar for NRK TV-aksjonen.

26.05.11 10:24

Haddy N’jie har fått med seg Erik Thorstvedt til å lede NRKs TV-aksjon søndag den 23.oktober. I år går pengene til Norsk Folkehjelp og deres livsviktige arbeid med å rydde miner og klasebomber,skriver NRK i en melding.

Mens Haddy leder TV-aksjonen for tredje året på rad, blir dette den store ilddåpen for Erik – i hvert fall hva gjelder en 9 timers direktesending. Han er stolt over å være med på å lage verdens største dugnad.

-Det er en ære å bli spurt. Samtidig er det et stort ansvar for en gammel keeper, men jeg skal gjøre mitt beste. Selv om Haddy og jeg fronter TV-sendingen, er det jo de andre som er de virkelige heltene her. Både i Norsk Folkehjelp, som faktisk fysisk rydder unna djevelskapen i bakken, og de frivillige som står på i månedsvis for at alt skal klaffe på innsamlingsdagen, sier Erik i meldingen.

Lovordene fra Haddy er mange
- Erik har en uvanlig blanding av autoritet og ydmykhet som jeg har stor respekt for. Jeg opplever ham som en mann med stor nysgjerrighet og respekt for andre mennesker. Jeg gleder meg til å jobbe med ham!!, sier Haddy i meldingen.

Begge brenner sterkt for arbeidet med å rydde miner og klasebomber. Haddy reiser til Bosnia allerede i dag for å besøke minehundskolen og treffe mennesker som har opplevd konsekvensene av disse våpnene.

- At et land som har opplevd traumet av krig, fortsatt skal få tilværelsen ødelagt av ueksploderte miner og bomber også i fredstid, er helt uakseptabelt. Folk får ikke dyrket jorda de trenger for mat, og mennesker blir sprengt i lufta. Sånn kan det ikke være, sier Erik som besøkte Vietnam for NRK TV-aksjonen tidligere i år.

Norsk Folkehjelp
De innsamlede midlene fra årets aksjon skal gå til det omfattende arbeidet Norsk Folkehjelp gjør med å rydde miner og klasebomber i Europa, Afrika og Asia. Syv land er spesielt hardt rammet og er i fokus under TV-aksjonen: Laos, Vietnam, Sudan, Guinea Bissau, Bosnia-Herzegovina, Libanon og Tadsjikistan,det melder NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.