NA24.no

Disse skal passe på Reiten

Sist oppdatert:
Valgkomiteen har funnet frem til nye styremedlemmer etter flukt i Hydro.

- Det er veldig hyggelig å bli innstilt, og vi får se på bedriftsforsamlingen 8. november om jeg blir valgt, sier Terje Vareberg som er innstilt som styreleder i Hydro av valgkomiteen.

NA24 - din næringslivsavis

Vil vente
Vareberg vil ikke kommentere saken ytterligere, enn at han synes Hydro er et flott selskap og at han stolt over å kunne få lov til å bidra i selskapet.


- Jeg vil ikke si mer for jeg eventuelt blir valgt, sier han til NA24.

Voldsom oppgave
Valgkomiteen i Hydro fikk en voldsom oppgave med å finne styremedlemmer i Hydro, etter at tre av de aksjonærvalgte medlemmene tidligere i år ikke ville ta gjengvalg. Jan Reinås trakk seg også som leder etter stort press.

Nå er Terje Vareberg innstilt som ny styreleder i selskapet. Han er til daglig admistrerende direktør i SR Bank. Som nestleder er Grete Faremo foreslått. Hun har vært med i Hydro-styret siden 2006.

Jebsen
Tidligere toppsjef i Orkla, Finn Jebsen, er foreslått inn i styret sammen med Heidi M. Petersen og Bente Rathe. Svein Rennemo, som er konsernsjef i PGS, er også foreslått inn i det nye styret.

Heidi M. Petersen er selvstendig næringsdrivende og har blant annet ledet Future Engineering, som ble kjøpt fra Kværner og siden kjøpt av Rambøll Gruppen. Bente Rathe har blant annet vært en av toppsjefene i Gjensidige, og har idag en rekke styreverv i blant annet Konsgberg Automotive og Svenska Handelsbanken.

Innstillingen vil bli behandlet på bedriftsforsamlingens møte 8. november, og styret vil tre i funksjon umiddelbart, heter det i en melding fra Hydro. Det er foreslått at styret vil bli valgt for perioden frem til mai 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere