Disse vant Bo Bedre Designpris 2011

Prisstatuetten, laget av designer og metallskredder Trond Johansen.

Prisstatuetten, laget av designer og metallskredder Trond Johansen. Foto: bo-bedre.no

Designprisen gikk av stabelen på Ekebergrestauranten.

02.09.11 08:51

Designprisen gikk av stabelen onsdag på Ekebergrestauranten. Silje Nergaard startet ballet, Åse Kleveland, Christian Ringnes, arkitektene Håkon Aasarød og Erlend Haffner fra NRKs Håkon & Haffners byggeklosser og Silje Lundberg fra Natur og Ungdom delte ut priser denne ettermiddagen.

BO BEDRE var stolte av å kunne dele ut Bo Bedre Designpris 2011. Det er tredje året Bo Bedre deler ut prisen.

Redaksjonen har nominert kandidatene og en særdeles kompetent jury har kåret fem vinnere. Den sjette prisen har leserne selv stemt frem.

Bo Bedre designpris 2011 – Juryens begrunnelser.

Prisen for Årets designer går til Anderssen og Voll!
Prisen Årets designer gis til en som i 2010 har satt tydelige spor både i det norske og det internasjonale møbelmarkedet. Årets designer har gjort stor suksess i flere år, og har også tidligere mottatt utmerkelser for sin banebrytende, fremtidstettede og funksjonelle design. Duoen har etablert seg med nytt kontor, og har raskt utviklet mange spennende ting for produsenter i inn- og utland. Juryen ser på vinneren som meget verdig – de har god materialforståelse og teknisk kompetanse, solid gjennomføringsevne, sans for kvalitet, og ikke minst, de skaper formfullendte produkter.

Prisen for Årets lampe går til Ronan og Erwan Bouroullecs Lighthouse.
Prisen for Årets lampe gis til et produkt som forener nytenkende formgiving og materialvalg med optimal og velformet belysning. Juryen er imponert og glad over å se en så skulpturell lampe, fremstilt med gammelt og sofistikert håndverk i kombinasjon med moderne teknologi. Det er en miks av teknikker og materialer som gir et vakkert, lett og overraskende uttrykk. Formen har gode referanser, som nettopp kjennetegner disse designerne.

Prisen for Grønn design går til Håg!
Bo Bedre ønsker å sette fokus på miljø- og klimariktige produkter. Den grønne prisen går til en aktør som virkelig har gjort en innsats for en bærekraftig utvikling i bransjen. Juryen ser på vinneren som en solid foregangsbedrift som i mange år har stått for en bred og dyp satsning på miljø i alle ledd av produksjonen og i materialvalg. De har gått gjennom krevende og bevisstgjørende prosesser for å få Svanemerket.

Prisen for Årets design går til Patricia Urquiolas stol Klara!
Årets design gis til et funksjonelt og teknisk godt møbel med tydelig formspråk. Objektet viser nytenking samtidig som det har høy bruksverdi. Juryen synes produktet har personlighet, og beskriver det som originalt, humoristisk og annerledes – toneangivende for fjoråret med sitt tegneserieaktige uttrykk. Juryen synes også det er spennende at produsenten satser på godt håndverk og tre, etter mange år med plast. Et gjennomført og elegant produkt med utsøkt kvalitet.

Prisen for Årets nykommer går til Angell, Wyller, Aarseth!
Årets nykommer gis til en designer som har gjort seg bemerket i løpet av 2010. Prisen gis til et ungt talent som uten tunge produsenters nettverk, har evnet å bryte ut av mengden. Årets nykommer har meget god materialforståelse og er opptatt av det gode håndverket. De har stort engasjement og gjør seg bemerket hvor de kommer. Juryen har stor tro på denne drivende gjengen, også i fremtiden.

Juryen har bestått av:
Jonas Ravlo Stokke og Øystein Austad, designere og partnere i StokkeAustad.
Designer og eier, Cathrine Kullberg, i Cathrine Kullberg Lighting.
Widar Halén, avdelingsdirektør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Morten Kaels, interiørarkitekt, møbeldesigner MNIL og daglig leder i Kaels making Space.
Grete Sivertsen, sjefredaktør i BO BEDRE.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag