Disse vektene forsvant sporløst

Foto: Statens Vegvesen

Statens vegvesen krevde 228.000 kroner i erstatning.

15.09.13 16:16

Det var under transport fra Kirkenes til Kjeller, at fire hjulvekter forsvant sportløst. Trafikkstasjonen i Kirkenes skulle sende vektene til Justervesenet for rekalibrering, men de dukket aldri opp, skriver Nordlys.

Vektene ble sendt fra Kirkenes 25. april 2012 med fraktselskapet Schenker. Etter at vektene ikke kom fram ble de etterlyst av vegvesenet sommeren samme år. Da hadde de allerede vært etterlyst internt i fraktselskapet i to måneder, uten at det var meddelt vegvesenet.

Siste registrerte observasjon av vektene var ved omlasting i Narvik.

6. september skriver fraktselskapet i en e-post at de "beklager, men har ikke klart å finne vektene."

Betviler selskapets rutiner
Et halvt år senere sender vegvesenet en e-post til selskapet, hvor det kreves 228.000 kroner i erstatning for tapet av vektene. E-posten er signert av Kurt Frode Jørgensen.

I e-posten står det at vegvesenet mener Schenker er ansvarlig for sendingen, og dens verdi, under transport og omlasting.

- Vi stiller også spørsmålstegn over hvilke rutiner Schenker har ved håndtering av andre sine verdier, når en hel europalle av denne type kan bli borte under omlasting, skriver Jørgensen i e-posten.

Var ikke så dyre
Jørgensen opplyser til Nordlys at vektene neppe var av så høy verdi.

- De var fra 80-tallet. Men det ville blitt såpass dyrt å kjøpe dem inn på nytt, sier Jørgensen til Nordlys.

Til slutt måtte de imidlertid gå med på en erstatningssum på kun 45.600 kroner, 182.000 kroner mindre enn det som først ble krevd.

Og for den summen ble det ingen nye vekter.

- Vi har ikke kjøpt nye vekter. Vårt budsjett tillater ikke et slikt innkjøp nå. Men vi har fått lånt to hjulvekter fra et annet distrikt, slik at vi får utført vektkontroll. Vi får gjort samme jobben med to vekter, det tar bare litt lengre tid, sier Jørgensen.

Les flere saker i Nordlys her.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.