NA24.no

Dømt for å ha kjøpt hasj av Cappelen

I forbindelse med opprullingen av saken mot Gjermund Cappelen, ble en mann i 50-årene denne uken dømt for å ha kjøpt 300 gram hasj av den narkotikasiktede forretningsmannen.

Hasjhandelen skjedde ifølge dommen i ukene før Cappelen ble pågrepet 19. desember i fjor – en tid da forretningsmannen knapt kunne forlate boligen sin uten at politiets spanere fulgte etter, skriver VG.

Politiet spilte av telefonsamtaler mellom mannen og Cappelen i avhør. Da la han alle kortene på bordet.

– Jeg ble konfrontert med de telefonsamtalene og valgte å legge kortene på bordet. Jeg visste jo ikke at han var så sterkt overvåket, sier hasjkjøperen til avisen.

Mannen ble i Oslo tingrett dømt til 85 timers samfunnsstraff for å ha kjøpt 300 gram hasj for 25.000 kroner, samt for oppbevaring av 30 gram hasj han hadde i leiligheten da han ble pågrepet.

Spesialenheten for politisaker etterforsker fortsatt saken mot politimannen Eirik Jenssen, som er siktet for grov korrupsjon i den omfattende narkotikasaken. Etterforskningen vil vare utover høsten før en eventuell tiltale kan tas ut.

Inntil videre er Eirik Jenssen suspendert fra jobben i Oslo politidistrikt. Suspensjonen varer foreløpig til midten av desember. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere