NA24.no

Dømt for grov utroskap

Sist oppdatert:
Tidligere statssekretær og NetCom-gründer Trygve Tamburstuen er dømt til et år i fengsel.

Tidligere statssekretær og NetCom-gründer Trygve Tamburstuen er dømt til to års fengsel for grov utroskap og brudd på likningsloven og regnskapsloven i ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

NA24 - din næringslivsavis

Mildere straff
Av de to årene med fengsel, er ett år ubetinget. I tillegg til fengselsoppholdet må han betale tilbake 3,73 millioner kroner til staten samt 25.000 kroner i saksomkostninger.

Tamburstuen var daglig leder og styreformann i Worldcom. Han ble dømt fordi ha i perioden 2001-2003 overførte rundt 5,1 millioner kroner til seg selv, til tross for at pengene var vederlag for salg av selskapets aksjer.

- Den eneste endringen som kom etter anket er at han må sone mindre enn det tingretten la til grunn. Sånn sett er vi tilbake på det nivået jeg påsto utgangspunktet, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til NA24.

Han ble dømt for å ha gitt skattemyndighetene uriktige opplysninger fordi han ikke opplyste om skattepliktig inntekt på rundt 4,4 millioner kroner fra salg av aksjer. Videre er han dømt for flere brudd på regnskapsloven fordi han unnlot å bokføre salg og oppgjør fra salget av aksjene.

- Vi er godt fornøyd med denne dommen som er veldig riktig og rettferdig. På samme tid er dette også en solid markering som kan ha en god preventiv virkning, sier Nordeng.

Anket
Tamburstuen ble tidligere dømt i Oslo tingrett til to års fengsel, hvorav et halvt år betinget, samt inndragning av 3,73 millioner kroner. Han måtte i tillegg betale 25 000 kroner i saksomkostninger.

Da la imidlertid hans forsvarer Bjørn Stordrange ned påstand om at tiltalte skulle frifinnes. Etter konferanse med sin forsvarer erklærte Tamburstuen at han anket dommen til Borgarting lagmannsrett hvor han nå på ny har blitt dømt.

Bjørn Stordrange, Tamburstuens advokat var ikke tilgjengelig for kommentar da NA24 tok kontakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere