NA24.no

STRAFFES HARDT: Rachel Smith (70) er ilagt en bot på 200.000 kroner for å leie ut rom gjennom Airbnb.
STRAFFES HARDT: Rachel Smith (70) er ilagt en bot på 200.000 kroner for å leie ut rom gjennom Airbnb. Foto: San Diego Reader (YouTube.com)

Dømt til å betale 200.000 for å leie ut via Airbnb

En kvinne i San Diego straffes knallhardt for å leie ut rom.

NEW YORK (Nettavisen): Nettstedet Airbnb har blitt svært populæert over hele verden, og har siden oppstarten i august 2008 blitt brukt av 40 millioner mennesker i mer enn 190 land, ifølge selskapets egne tall.

Det er liten sjanse for at du ikke har fått med deg hva Airbnb er, men for ordens skyld: Det er en markedsplass hvor privatpersoner kan leie ut sine hjem til fremmede eller kjøpe overnattinger selv.

Nå ønsker myndighetene i mange land å få en del av inntektene gjennom skatt. I USA har dette blitt et hett tema, noe som en kvinne i San Diego nå har fått merke.

En domstol i San Diego har ilagt Rachel Smith (70) en bot på nesten 25.000 dollar, rundt 200.000 norske kroner, for å leie ut to av sine rom uten å ha myndighetenes tillatelse til dette.

Smith kjøpte et stort og historisk hus med fem soverom i et fint nabolag i San Diego i 2007, etter å ha mottatt en stor arv. Fem år senere konstaterte hun at hun hadde mer plass en hva hun, datteren og barnebarnet trengte, og begynte å leie ut to av rommene for 80 dollar per natt.

- Jeg kjøpte dette huset for at familien min skulle nyte det, men jeg hadde for mange rom. Så jeg tentke at det ville være gøy for familier å komme hit og nyte det. Jeg antar at jeg er en utdøende rase, men jeg ønsket å dele dette vakre hjemmet med andre, forklarer Smith til San Diego Reader.

Den pensjonerte skolelæreren havnet i retten fordi en nabo klagde til kommunen.

- Jeg er kanskje naiv, men jeg hadde inntrykk av at jeg hadde et relativt anstendig forhold til alle naboene mine, sier Smith til San Diego Reader.

Hun må betale boten på 200.000 kroner innen 30 dager.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere