*Nettavisen* Økonomi.

DN: - Telenor ble varslet om Vimpelcom-utbetaling i 2011

Tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og eks-styreleder Svein Aaser i Telenor møter i kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Vimpelcom-saken i Stortinget januar 2015. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Telenor ble allerede i 2011 varslet om utbetalingen som danner grunnlaget for siktelsen mot tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder, ifølge Dagens Næringsliv.

Både Lunder og to andre personer mottok bekymringsmeldinger om den mistenkelige Vimpelcom-utbetalingen på 30 millioner dollar i 2011, ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett etter fredagens fengslingsmøte.

Det fremgår ikke av kjennelsen hvem de andre mottakerne av bekymringsmeldingene var, men etter det Dagens Næringsliv kjenner til dreier det seg om personer i Telenor.

Lunder er siktet for en utbetaling på 30 millioner dollar fra Vimpelcom til en konto i Sveits, som tilhører det usbekiske selskapet Takilant. Utbetalingen skjedde i 2011, to måneder etter at Lunder tiltrådte som sjef i selskapet. Lunder hevder at han, etter å ha mottatt bekymringsmeldingen, ventet med å gi klarsignal til utbetalingen inntil eksterne undersøkelser ikke hadde funnet noe betenkelig.

Tidligere toppsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, har ikke besvart avisens spørsmål om bekymringsmeldingene som ble sendt høsten 2011.

Påtalemyndigheten begjærte Lunder varetektsfengslet i to uker, men fikk ikke medhold. Avgjørelsen er anket, og Lunder har blitt sittende fengslet over helgen i påvente av ankebehandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.