Mandag skriver Dagens Næringsliv at kommunestyret i Bærum vil forslå en formulering som gjør det uaktuelt å bygge en skyskraper på en tiltenkt tomt ved Fornebu. Skyskraperen fikk tidlig navnet «Store Blå».

- Verdenshavenes hovedkontor er en spennende idé. Det ønsker vi intenst å få til Fornebu. Men vi sier nei til skyskraper. Det er viktig å skille de to tingene, sa Kjell Maartman-Moe, Aps gruppeleder i Bærum kommunestyre til DN.

Maartman-Moe forsatte med å forklare at Røkke kan begynne redningen av verdenshavene allerede i morgen, da det finnes menge ledige lokaler på Fornebu. Gruppelederen mente også at det er det smarteste valget, rent miljømessing.

Frp, SV, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og KrF har sagt nei til skyskraperen, ifølge lokalavisen Budstikka. Pensjonistpartiet og Rødt er imot. Ifølge DN er det usikkert hvor Høyre står i saken.

Den endelige avgjørelsen vil falle 27. mars, da det blir dagen kommunestyret vil ta den endelige beslutningen.

Det var i utgangspunktet meningen at skyskraperen skulle fordeles slik at minst en tredel av bygget skulle huse hav-relaterte bedrifter. Det skulle være en tredel til organisasjoner og gründerselskaper.