*Nettavisen* Økonomi.

DN: Lunder kan miste toppjobb etter Vimpelcom-siktelse

Jo Lunder Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)

Tidligere i år ble Jo Lunder hentet inn som konsernsjef i Fredriksen-gruppen. Nå er han siktet for grov korrupsjon i forbindelse med Vimpelcom-saken, og det kan ifølge Dagens Næringsliv koste ham jobben.

Etter det avisen forstår, vil en langvarig etterforskning i regi av Økokrim kunne gjøre det umulig for Lunder å fortsette i toppjobben. Lunder har selv hevdet at han ikke har medvirket til korrupsjon, og at alt han vet er formidlet til de rette myndigheter. Men dersom dette skulle vise seg ikke å stemme, må han ifølge DN slutte i konsernsjefjobben hos Fredriksen.

Lunder ble pågrepet av Økokrim på Gardermoen onsdag kveld. Den tidligere Vimpelcom-sjefen er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en millionutbetaling til en konto i Sveits i 2011.

Finansmannen og mangemilliardæren John Fredriksen tok i mai sjansen på Lunder som konsernsjef i Fredriksen-gruppen, til tross for at han nylig hadde forlatt et selskap som var under etterforskning for mulig korrupsjon. Da forklarte Fredriksen følgende overfor DN:

– Vi har lest mye av det som har vært skrevet om denne saken og har snakket grundig med Lunder om dette. Jeg har full tillit til Lunder og hans integritet. Han er helt klar på at han har nulltoleranse for korrupsjon. Lunder er også klar på at ledere har et stort ansvar for å bekjempe korrupsjon. Det er viktig å bygge riktige systemer, prosedyrer og kulturer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.