*Nettavisen* Økonomi.

DN: Pensjonskunder kan ha blitt snytt for milliarder

SNYTT: DNB Liv er klaget inn til Finanstilsynet. Pensjonskunder føler seg snytt (illustrasjonsbilde). Foto: Eva Falmår/ Privat

DNB Liv er klaget inn til Finanstilsynet.

30.07.15 23:02

Regningen for økt levealder er et spleiselag mellom bransjen og kundene. Finanstilsynet har bedt bransjen om å bruke penger fra et fond for å betale deler av kundenes andel, men de store aktørene gjør ikke noe, skriver Dagens Næringsliv (krever innlogging).

Dermed er det strid om en gigantregning, på flere milliarder, i pensjonsmarkedet. Dette som følge av at folk lever lenger, og skal få pensjonen utbetalt pensjon over flere år, skriver avisen.

– Pensjonsselskapene har valgt å overse et krav fra myndighetene. Antagelig fordi det er i deres interesse å fortsette som før, sier pensjonsekspert og aktuar i Lillevold og Partners Pål Lillevod til avisen.

I klagen til Finanstilsynet anslås det at pensjonskundenes andel av regningen for økt levealder kan øke fra 21 til 25 milliarder kroner. Dermed betaler pensjonskundene fire milliarder for mye.

DNB Liv og andre pensjonsselskaper kan ha forsynt seg med flere milliarder kroner av kundenes midler uten lov.

– Praksis for avsetning til økt levealder har vært gjenstand for mange runder med vurderinger de siste fem årene, og det har vært mye uklarhet rundt regelverket. DNB har forhold seg til anvisning fra Finanstilsynet om hvordan vi regnskapsmessig skal behandle avsetningen, sier informasjonsansvarlig Vidar K. Dalsbø i DNB til avisen.

Han sier også at de så langt ikke har fått noen tilbakemelding på at DNBs tolkning av regelverket ikke er korrekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.