DN: Regjeringen varsler ekstra kamp mot forbrukslån

I TENKEBOKSEN: Finansminister Siv Jensen, statsminister Erna Solberg, kulturminister Trine Skei Grande og nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad er ferdig med forhandlingene, men vurderer ytterligere kamp mot forbrukslån.

I TENKEBOKSEN: Finansminister Siv Jensen, statsminister Erna Solberg, kulturminister Trine Skei Grande og nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad er ferdig med forhandlingene, men vurderer ytterligere kamp mot forbrukslån. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Regjeringen vurderer å innføre en øvre grenser for effektiv lånerente, skriver DN.

17.01.19 23:04

Etter to uker med forhandlinger, og flere timer med diskusjoner, ble KrF, Høyre, Frp og Venstre enige om den nye regjeringsplattformen.

Der ble det klart at Norge skal ha en flertallsregjering på borgerlig side.

Les også: Siv Jensen med «en nyttårsgave»: Strengere regler for forbrukslån

Les også: De nye reglene for forbrukslån må ikke ramme dem som tar grep for å komme seg ut av gjeldsspiralen

Nå fremmes det en bekymring for vekst av forbrukslån som tilbys uten sikkerhet og med null vurdering av låntagers betalingsevne, ifølge Dagens Næringsliv.

- Slike lån kan skape problemer for dem som allerede har en sårbar økonomisk situasjon, skriver regjeringen i det 108 sider lange dokumentet, ifølge samme avis.

Les også: DN: Taxfree-seier til Frp i regjeringsplattformen

Det trekkes fram at det allerede er igangsatt flere initiativ for å dekke den voldsomme veksten i forbrukslån. Men ifølge Dagens Næringsliv vil regjeringen vurdere om det er et behov for ytterligere regulering.

- Regjeringen vil også vurdere om det bør være en øvre grense for effektiv rente på usikrede forbrukslån, skrives det videre.

Les også: Trond raser mot banken etter at sønnens samboer tok opp lån med hans BankID

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Regjeringsforhandlinger

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag