NA24.no

DN: Schibsted har fått bud på Aftonbladet

Schibsteds hovedkontor i Apotekergata i Oslo.
Schibsteds hovedkontor i Apotekergata i Oslo. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB Scanpix)
Det norske mediekonsernet Schibsted har fått et bud fra svenske Bonnier på det svenske mediehuset Aftonbladet, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen finregner ledelsen i Schibsted nå på budet fra Bonnier som fra før blant annet eier Aftonbladets konkurrent Expressen, samt Dagens Nyheter, Dagens Industri og Sydsvenska Dagbladet.

Dersom Schibsted skulle selge Sveriges største og mest digitale avishus, vil det norske mediekonsernet ta enda et skritt bort fra papirmedier, skriver DN.

Aftonbladet har i årevis kjempet en knallhard kamp med Expressen om leserne, kjøperne og annonsekronene, og en sammenslåing av de to avisene regnes som et av de mest åpenbare strukturgrepene som gjenstår i det svenske mediemarkedet.

En kilde som kjenner situasjonen i Sverige godt, sier til DN at spørsmålet er bare om det er Bonnier eller Schibsted som skal gjøre jobben. I Schibsted avviser imidlertid kommunikasjonsdirektør Anders Rikter at det er aktuelt med et Aftonbladet-salg.

– Det er helt uaktuelt. Vår strategi er å bygge nasjonale økosystemer i de landene vi er i, og spesielt i Sverige og Norge der vi står svært sterkt og både mediehus og rubrikknettsteder spiller en viktig rolle, sier Rikter.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere