Gå til sidens hovedinnhold

DN: Telenor bestrider massivt indisk skattekrav

Indiske myndigheter krever Telenor for 775 millioner kroner i ekstraskatt. Konsernledelsen bestrider kravet,  ifølge Dagens Næringsliv.

I februar 2017 inngikk Telenor avtale med Bharti Airtel om at Airtel tok over Telenor India. Airtel, som er Indias største mobilselskap, fikk tilført 44 millioner kunder fra Telenor, skriver avisen.

Airtel overtok Telenors mobilfrekvenser, lisenser, ansatte og kundebasen i India, samt fremtidige forpliktelser som frekvensavbetalinger og tårnleie. Avtalen med Airtel ble dermed sett på som en sluttstrek på det norske konsernets engasjement i India.

Nå krever indiske myndigheter fem teleselskaper for over tre milliarder kroner i ekstra skatt. Kravet mot Telenor alene er på 775 millioner kroner.

Det indiske telekomdepartementet (Dot) mener at selskapene har underrapportert inntektene fra sine virksomheter i landet, ifølge den indiske nyhetsportalen Oneindia.

Kommunikasjonssjef Atle Lessum i Telenor understreker at de er godt kjent med det mulige skattekravet og at de ikke deler indiske myndigheters oppfatning av saken.

«Revisjonen som er gjort gjelder årene 2010-2015, og inkluderer alle de større operatørene i markedet – inkludert Telenor India. Kravet er bestridt av en samlet bransje, og saken vil trolig være gjenstand for behandling i det indiske rettsvesenet. Det er vanskelig å tidfeste når en konklusjon i saken kan finne sted,» skriver Lessum i en epost.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Les også

300.000 boligeiere har aldri opplevd et rentehopp

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken