*Nettavisen* Økonomi.

DNB-fall tynger Oslo Børs

Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Oslo børs i rødt med Europa.

24.09.15 15:38

Oslo Børs åpnet i negativt terreng torsdag.

Halvveis ut i handelsdagen er hovedindeksen ned 0,51 prosent til 572,5 poeng, mens børsene i London, Paris og Frankfurt er ned mellom 0,6 og 1,6 prosent.

I oljemarkedet har prisen på nordsjøolje trukket ned rundt en dollar siden i går ettermiddag, til 47,8 dollar per fat.

I Asia falt Tokyo-børsen med 2,8 prosent etter å ha holdt stengt i flere dager, mens USA-børsene endte moderat ned i går kveld.

Blant tungvekterne er Statoil uendret, Yara faller 3,1 prosent, DNB er ned 3 prosent, mens Telenor trekker i motsatt retning med en oppgang på 0,7 prosent.

Riggselskapet Seadrill sendes ned 2,1 prosent.

Nye nøkkeltall
På makrosiden var det i dag klart for den tyske Ifo-indeksen, som måler stemningen i næringslivet. Indeksen var ventet ned til 107,8 i september fra 108,3 i august, mens fasiten viser en avlesning på 108,5.

Fra USA kommer ny statistikk over ordreinngang av varige goder i august, den ukentlige oversikten over antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd og nyboligsalget i august.

Overraskende rentekutt
Her hjemme var det duket for rentebeslutningen fra Norges Bank klokken 10.

Samtidig som Norges Bank overraskende kutter styringsrenten til rekordlave 0,75 prosent torsdag, nedjusteres også utsiktene for fremtidig rente – den såkalte rentebanen.

Norges Banks forventninger er lave renter lenge. I den nye rentebanen er ikke styringsrenten mer enn 1 prosent i siste kvartal av 2018. Neste år blir det mest sannsynlig et nytt kutt.

- Rentebanen tilsier at det blir rentekutt i løpet av første halvår 2016, med to tredjedels sannsynlighet før tredje kvartal 2016, sier analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea til Nettavisen Stocklink.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.