NA24.no

DNB håver inn penger


GODE TIDER: DNB-sjef Rune Bjerke har all grunn til å være fornøyd med tallene banken legger frem.
GODE TIDER: DNB-sjef Rune Bjerke har all grunn til å være fornøyd med tallene banken legger frem. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tjener nesten 50 øre for hver krone de får inn.

Storbanken DNB la frem kvartalstall torsdag og nok en gang legger de frem tall som ville fått de fleste bedriftseiere til å gni seg i øynene.

DNBs resultat etter skatt er 6,1 milliarder kroner, mens de samlede inntektene er 12,5 milliarder kroner.

Sagt med andre ord, for hver krone DNB får inn i inntekter, fra lånekunder og andre inntektskilder, tjener de nesten femti øre.

Les også: DNB og Sparebanken 1 sa nei til Apple Pay - kundene strømmer til konkurrentene

Banken klarer dermed å øke resultatet med 700 millioner til tross for at inntektene faktisk faller med over 500 millioner kroner.

– Selv om det er gode tider, gir ikke dette automatisk resultater. Vi er glade for at vi er en attraktiv bank for dem som ønsker å realisere husdrømmen og for dem som starter sin egen virksomhet, sier konsernsjef Rune Bjerke i en melding.

Les også: Knalltall for DNB

Banken skriver i kvartalsrapporten av kvartalsresultatet var drevet av lavere konstnader, lavere tap og inntekter fra fusjonen mellom Vipps, BankID Norge og BankAxept.

DNB tjente også godt på privatkunder, som vanlige lånekunder. DNB hadde på privatkundeområdet driftsinntekter på 4,6 milliarder kroner og et resultat etter skatt på 1,8 milliarder kroner.

Det er imidlertid en nedgang fra 1,9 milliarder kroner i samme kvartal året før, og i første kvartal i år.

"Press på lånemarginene som følge av økte pengemarkedsrater var hovedfatoren bak resultatnedgangen", skriver DNB. 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere