NA24.no


En ny avtale mellom DNB og Nets gjør at kunder i alle bankene som er med i Vipps-samarbeidet vil få penger inn på konto med en gang penger vippses.
En ny avtale mellom DNB og Nets gjør at kunder i alle bankene som er med i Vipps-samarbeidet vil få penger inn på konto med en gang penger vippses. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

DNB inngår nytt Vipps-samarbeid med Nets

Sist oppdatert:
-  Med denne avtalen tar vi det beste fra to kanter.

En ny avtale mellom DNB og Nets gjør at Vipps-penger kommer direkte inn på konto, uansett hvilken bank i Vipps-samarbeidet du har.

Til nå har penger fra en DNB-kunde til en annen kommet inn på konto umiddelbart, mens man til og fra kunder av andre banker har måttet vente til neste oppgjør mellom bankene.

I noen tilfeller har pengene da ikke kommet inn på konto før neste dag.

Les også: Etter at DNB lanserte Spare, tok det fullstendig av

- Umiddelbart etter at det er vippset

Den treårige avtalen nå er inngått innebærer at DNB skal bruke banknæringens løsninger for straksbetaling, skriver Nets i en pressemelding.

- Avtalen innebærer i første omgang at kunder fra alle bankene i Vipps-samarbeidet får beløpet rett inn på konto, umiddelbart etter at det er vippset, står det i pressemeldingen.

- Bruk av infrastrukturen for straksbetaling gjør det etter hvert mulig å få til dette for alle bankene på en effektiv måte, og nå først for bankene i Vipps-samarbeidet. I tillegg var det viktig for Vipps å finne en partner som har erfaring og troverdighet rundt prosessering av betalingstransaksjoner i Norge når dette skulle på plass, sier Vipps-direktør Rune Garborg. 

Les også: Ny undersøkelse: Så mye er det greit å snylte på andre

- Beste fra to kanter

Den nye ordningen vil trolig være på plass for noen av bankene i Vipps-samarbeidet innen utgangen av året.

Systemene som gjør det mulig å få til en raskere overføring når det vippses mellom privatpersoner må nemlig tilpasses først.

- Med denne avtalen tar vi det beste fra to kanter. Vi gjenbruker mest mulig av eksisterende infrastruktur, som vi har levert i Norge med sterk effektivitet og stabilitet gjennom flere år, og tilpasser den til fremtidens bruksbehov. Vi ser frem til å fortsette og videreutvikle det gode samarbeidet som vi har med Vipps og eierbankene, sier Frode Åsheim, landsjef for Nets i Norge.

Sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere