NA24.no

DNB justerer Frontline-kursmål


DNB Markets ser oppside i Frontline.
DNB Markets ser oppside i Frontline. Foto: Frontline (Frontline)
Ser oppside i Fredriksen-rederiet.

Meglerhuset til DNB oppjusterer kursmålet på det John Fredriksen-dominerte rederiet Frontline til 28 fra 26 kroner, og gjentar en kjøpsanbefaling.

Det skjer etter at meglerhuset øker rateestimatene.

- Begrenset med nybygg på vei ut i markedet, fartøy som overføres til markedet for råoljetank og høy volatilitet i prisene på oljeprodukter gjør at vi fortsatt ser oppsidepotensial i produkttanksektoren, skriver DNB Markets i en aksjerapport.

For 2015 oppjusteres rateestimatene til 22.000 fra 18.000 dollar per dag, mens estimatene for 2016 og 2017 er økt til 20.000 dollar dagen, fra henholdsvis 18.000 og 19.000 dollar.

- Frontline er den aktøren notert i Oslo som har høyest eksponering i dette markedet, med 24 fartøy av en samlet flåte på 67 fartøy.

I sommer varslet Frontline og Frontline 2012 en sammenslåing, som skaper et av verdens ledende tankrederier.

- Etter gjennomføringen av den planlagte sammenslåingen i fjerde kvartal 2015 venter vi i tillegg at selskapet vil legge opp til en utbetalingsgrad på 100 prosent av resultat per aksje, skriver meglerhuset.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere