NA24.no

DnB kan gå på milliardsmell

Foto: Scanpix
Frykten øker for at det går mot helsmell i Baltikum.

Den baltiske staten kan gå for en devaluering, for å få fart på egen økonomi.

NA24 - din næringslivsavis

Latvia var tidligere stjerneøkonomien i Europa, men finanskrisen har rammet landet hardt. Tirsdag åpnet justisminister Mareks Seglin for om landet skulle foreta en devaluering. Latvias valuta er i dag knyttet opp mot euroen.

- Situasjonen i Baltikum er bekymringsfull. I tråd med det vi sa da vi la frem førstekvartalsresultatet, ser vi at tapene i Baltikum, og særlig i Latvia og Litauen, akselererer. Vi sa da at tapene kom til å øke fremover og det ser vi at det gjør. Det er et bevis på at situasjonen forverrer seg, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i DnB Nor til DN.

En devaluering vil kunne føre til milliardtap for utenlandske banker, som DnB Nor som har lånt ut milliardbeløp i euro i Latvia de siste årene. Ved utgangen av første kvartal hadde samarbeidsbanken DnB Nord samlede netto utlån på 23,4 milliarder kroner i Latvia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere