Gå til sidens hovedinnhold

DnB Nor bankes rød og blå

Bankkjempen får igjen gjennomgå på børsen.

Etter en nølende innledning har nedturen for alvor inntatt Oslo Børs. For andre dag på rad leder DnB Nor aksjene nedgangen.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen blir sendt ned 1,42 prosent og ligger på 220,20 poeng tirsdag morgen.

Banksektoren i Europa er igjen i søkelyset til skeptiske investorer. Britiske banker fikk unngjelde mandag og det smittet over på DnB Nor. Nedturen fortsetter tirsdag for Norges største finanskonsern. Ifølge Dagens Næringslivs frykter aktører i markedet at den norske storbanken går på tap i multimilliardklassen.

DnB Nor-aksjen faller hele 11,22 prosent til 18,20 kroner. Dermed nærmer banken seg en like stor skrell som de 12,77 prosentene aksjen falt mandag.

Les mer: Markedet redd for stjernesmell i DnB Nor

En aksjemegler NA24 har snakket med tirsdag ettermiddag kommenterer at det er mange som frykter en dårlig nyhetstrøm fra DnB NOR i tiden fremover, og særlig fokus på tapsavsetninger.

- "Ingen" vil sitte i aksjen dersom dette kommer, og man selger seg bare ut, sier megleren.

Oljeprisen har fortsatt å svekke seg etter at dollarkursen har steget videre. Urolighetene i Gaza og antydninger om at det går mot en løsning på konflikten mellom Russland og Ukraine har redusert risikopremien i oljemarkedet. Kontraktene på den amerikanske referanseoljen WTI utløper i dag og det har fått prisene til å falle. Når det gjelder nordsjøolje har prisen falt rundt 2 prosent til 43,60 dollar per fat.

Nedgangen i oljeprisen er med på senke StatoilHydro. Den norske oljekjempen blir sendt ned 2,23 prosent til 118,30 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Flere av de andre tungvekterne er også i negativt terreng. Yara faller 2,38 prosent til 153,50 kroner, mens solenergiselskapet REC er ned 4,19 prosent til 61,80 kroner.

Oljeserviceselskapet EMGS har tapt tre patenter i forbindelse med en rettstvist mot Schlumberger. Nå har de hentet inn Goldman Sachs som rådgivere i forbindelse med videre kommersialisering av sin teknologi.

EMGS-aksjen faller 12,50 prosent til 3,50 kroner og er med det en av de største børstaperne i morgentimene.

Les mer: EMGS taper og hyrer

Bedre går det for gruveselskapet Intex Resources som melder om gode resultater fra et pilotprosjekt ved Mindoro. Aksjekursen stiger 11,54 prosent til 1,74 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Halv pris på bestselgere hos Oakley