NA24.no

DnB NOR Eiendom granskes

Sist oppdatert:
Kredittilsynet har nå hele eiendomsavdelingen i DnB NOR i Lillehammer under lupen, etter at fem ansatte skal ha drevet ulovlig egenhandel.

Våren 2005 fikk DnB NOR Eiendom i Lillehammer oppdraget med å selge et leilighetsprosjekt for investor Arthur Buckhard i Øyer. Allerede etter første salgshelg fortalte DnB NOR-megler Morten Strandengen at samtlige leiligheter var solgt.

Det som imidlertid ikke ble opplyst, var at flere av de ansatte ved meglerkontoret hadde kjøpt hver sin leilighet. I tillegg sørget toppsjefen i DnB NOR at broren hans fikk handlet før oppdraget gikk ut til offentligheten, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Prisen meglerne betalte, var langt lavere enn det som var forespeilet i prospektet. Senere har leilighetene blitt lagt ut for videresalg med en langt høyere pris, noe som vil gi DnB NOR-meglerne en solid gevinst.

- Med de opplysninger som foreligger, vil vi måtte gå inn og se på dette, sier underdirektør Wilhelm Moen Grøstad i Kredittilsynet til avisen.

Det er et strengt forbud mot egenhandel for eiendomsmeglere, noe som også er hjemlet i loven fra 1. juni 2004. Loven innebærer at ansatte ikke kan opptre som interessenter til boliger som meglerforetaket formidler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere