DnB NOR-emisjon gir stabil rating

DnB Nor

DnB Nor Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Kredittratingbyrået Fitch bekrefter DnB NORs rating etter emisjonsmelding.

29.09.09 13:26

Det går frem av e pressemelding Fitch har sendt ut tidlig tirsdag ettermiddag, hvor de opprettholder en langsiktig rating for bankkonsernet DnB NOR på A+.

Fitch skriver at utsiktene for DnB NORs langsiktig rating er stabile. Bakgrunnen for Fitchs vurderinger er DnB NORs melding 25. september om at konsernet vil gjennomføre en emisjon på 14 milliarder kroner.

Ifølge Fitchs så vil emisjonen gi DnB Nor en kapitalisering mer på linje med sine nordiske konkurrenter og styrke bankens evne til å tåle tap. Dette gir støtte til stabile utsikt for bankens rating hos Fitch ifølge Alexandre Birry som leder kredittratingbyråets Finansgruppe.

Fitch imidlertid fortsatt skjær i sjøen for DnB NOR fremover og viser til fortsatt nedgang for flere av markedene og sektorene som DnB NOR er eksponert i. De nevner spesielt Baltikum, shipping og kommersiell eiendom. Dette er sektorer som forventes å legge presse på bankens inntjening selv om bank vil trekke fordeler den bedre enn forventede motstandsdyktigheten den norsk økonomien har vist i forhold til den globale nedkjølingen sammenligninet med andre europeiske land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag