NA24.no

DnB Nor Markets legger ned

Aksjesjef Paal Karstensen i DnB Nor Markets
Aksjesjef Paal Karstensen i DnB Nor Markets Foto: Sigurdsøn, Bjørn (Scanpix)
Sier opp elleve aksjemeglere.

DnB Nor Markets legger ned aksjehandel-virksomheten ved fem av sine 12 regionale meglerbord. Dermed forsvinner elleve stillinger. Det tilsvarer en tredjedel av den regionale aksjehandel-virksomheten, og sju-åtte prosent totalt.

Kan få sluttpakke
Aksjevirksomheten legges ned i Tromsø, Bodø, Lillehammer, Fredrikstad og Haugesund, mens den består i Bergen, Hamar, Kristiansand, Stavanger, Trondheim, Tønsberg og Ålesund, foruten for Oslo. Meglerne som blir sparket, kan enten ta imot en sluttpakke eller søke på andre jobber i konsernet.

- Vi har en stilling ledig i Trondheim og to i Ålesund. De må tenke gjennom og fundere over det de vil gjøre. DnB Nor har et ganske stort indre arbeidsmarked, så vi håper at de finner muligheter der. Nedbemanning passer jo egentlig aldri. Men vi ønsket ikke å komme for tett opp mot jul, og ser at arbeidsmarkedet i Norge fortsatt er veldig bra, og vi følte at det var et godt tidspunkt i forhold til markedet for oss, på aksjesiden, sier aksjesjef Paal Karstensen i DnB Nor Markets til dn.no.

Bransjeendring
Han sier årsaken er en strukturell endring i bransjen.

- Kundene velger i større grad elektronisk handel, og det er jo veldig lokalt, når man får det på mobilen i lomma. Den gamle mellommannfunksjonen gjelder ikke på samme måten, forklarer Karstensen til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere