NA24.no

DnB Nor overrasker

Sist oppdatert:
Banksjef Rune Bjerke leverer gode tall for fjerde kvartal.

DnB NOR fortsetter trenden med å overraske markedet positivt også i fjerde kvartal. Bankkonsernet overrasker positivt på alle områder.

NA24 - din næringslivsavis

DnB NOR kan i fjerde kvartal vise til en rentenetto på meget sterke 5 milliarder kroner blank. Her ventet analytikerne ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans, nettorenteinntekter på 4.734 millioner kroner.

Også på andre driftsinntekter levert DnB NOR bedre enn ventet. Andre driftsinntekter endte på 3.545 millioner kroner i fjerde kvartal, mot ventet 3.091 millioner. Bunnlinjen før skatt viste således knallsterke 5.269 millioner kroner, mot ventet 4.796 millioner kroner.

- Konsernet er i positiv utvikling. Våre marginer er i tråd med hva vi har meldt til markedet tidligere, sier Bjerke.

Basert på de sterke tallene så vil styret i bankkonsernet dele 4,50 kroner per aksje i utbytte for 2007, mot 4 kroner året før.

Ingen subprime
- Vi er svært godt fornøyd med å levere fremgang for kvartalet og for året i det markedet vi har vært gjennom, sier konsernsjef Rune Bjerke under presentasjonen.

Mens internasjonale og amerikanske banker sliter med enorme nedskrivninger og finansuro som følge av bolig- og subprimekrisenn, så kan DnB Nor skilte med nedskrivninger på utlån og garantier på kun 41 millioner kroner i fjerde kvartal.

- Finansuroen vil trolig bidra til høyere kredittmarginer og lavere utlånsvekst. Høy utlånsvekst gjennom flere år kombinert med stigende renter vil trolig også medføre at omfanget av utsatte engasjementer går noe opp. De forsikringsmessige fondsavsetningene og forvaltningskapitalen i verdipapirfondene forventes å øke moderat som følge av en forutsetning om svak utvikling i aksjekursene, skriver DnB NOR-styret i en kommentar.

Skal ut og vokse
Når det gjelder utsiktene for DnB NOR for 2008, så varsler selskapet flere endringer. Styret har startet en prosess mot å endre konsernmodellen. Dette vil gå ut på at holdingselskapet kuttes ut og at banken blir nytt morselskap i gruppen.

- DnB NOR venter videre vekst i de viktigste segmentene av konsernets virksomhet, men det må antas at den ekstraordinære balanseveksten de senere år vil avdempes. Konsernets mål, som ble kommunisert til kapitalmarkedet i oktober 2007, står ved lag, skriver styret.

Videre varsler styret en økt satsning på internasjonal vekst i 2008.

- Konsernet vil arbeide for å oppnå organisk vekst i eksisterende virksomhet og vil vurdere strukturelle muligheter for å nå målene, skriver styret.

Kostnadene øker
Kostnadene eksklusive tildeling til ansatte utgjorde 51,9 prosent av inntektene i fjerde kvartal. Det er en økning fra 50,4 prosent i tilsvarende perioder året før.

- Vi er ikke fornøyd med at kostnadene øker og har et mål om at kostnadene skal ned, sier Rune Bjerke under sin resultatpresentasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere