NA24.no

DnB NOR reduserer risikoen

Etter forrige ukes bomskudd tas to børslokomotiv inn i porteføljen.

DnB slikker sårene etter forrige ukes skrell. Nå vil de redusere risikoen.

NA24 - din næringslivsavis

Sviende tap
DnB NOR Markets portefølje fikk seg en smell I forrige uke. Porteføljen raste 8,4 prosent, sammenlignet med et fall på 6,7 prosent for hovedindeksen. Særlig viste det seg lite klokt å sitte med søkemotorselskapet Fast, som kom med resultatvarsel.

Finanshuset lar seg ikke avskrekke av forrige uke, og beholder IT selskapet. De tror ikke varselet var like dramatisk som markedet tok det.

- På kort sikt har usikkerheten rundt Fast steget, men på lang sikt er det et betydelig potensial, skriver de i rapporten.

Satser på børslokomotiv
Samtidig er de forsiktige med å ta inn et nytt lite IT-selskap med det første. Huset satser på børslokomotivene REC og Norsk Hydro. I tillegg til å være store pengemaskiner, har begge nylig lagt frem tall, dermed er det ikke risiko for noe resultatvarsel med det første.

- Aluminiumssegmentet leverte gode tall for andre kvartal, og utsiktene framover er positive, sier DnB om Hydro.

Etter siste ukes børsfall mener de at verdsettingen er attraktiv.

- Norsk Hydro har hatt en negativ utvikling de siste dagene, og vi anser aksjen som et godt kjøp på dagens nivåer, skriver DnB.

Videre skriver de at det er attraktivt å posisjonere seg innen solenergi. De venter et varmt marked med mange fusjoner, og mener at REC har en god stilling til å utnytte dette.

Sprer risikoen
For å minske risikoen ytterligere har DnB valgt å ikke ta ut noen aksjer for å få plass til de to nye. Dette innebærer at risikoen spres på flere aksjer.

Allerede ser det ut til at de har gjort i hvert fall ett svært godt valg. De sitter fortsatt med Wavefield, som er dagens foreløpige børsvinner.

DnB NOR Markets portefølje uke 31:

Tandberg

Wavefield

Fast Search & Transfer

Sevan

Yara

Siem Offshore

Telenor

Schibsted

Norsk Hydro

REC

Porteføljen har gitt en avkastning på 15,7 prosent hittil i år, sammenlignet 10,1 prosent for hovedindeksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere