NA24.no

DnB Nor tjente 40 mill.

Sist oppdatert:
Etter tett kontakt med regjeringen solgte banken statsobligasjoner.

Banker som Dagens Næringsliv har snakket med, anslår at DnB Nor tjente 40 millioner kroner da de solgte statsobligasjoner for 2,3 milliarder kroner, bare dager før regjeringens krisepakke lå klar.

NA24 – din næringslivsavis

Blant kjøperne var flere svenske storbanker som nå har tapt store penger, skriver avisen.

Forrige uke ble det klart at det har vært hyppig kontakt mellom DnB Nor-sjef Rune Bjerke og statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen før krisepakken ble lagt fram. Kredittilsynet undersøker nå hvorvidt DnB Nor kjente til innholdet i redningspakken og om de i så fall brukte kunnskapen da de kvittet seg med statsobligasjonene bare dager før regjeringens redningspakke lå klar.

Det var i løpet av torsdag 9. oktober og fredag 10. oktober at DnB Norsolgte statsobligasjoner for 2,3 milliarder kroner. Søndag 13. oktober ble regjeringens krisepakke lagt fram og i etterkant av det har verdien på statsobligasjonene falt.

Blant kjøperne som har nå har tapt penger er de svenske storbankene SEB, Handelsbanken og Swedbank, Fokus Bank og Nordea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere