*Nettavisen* Økonomi.

DNB oppgraderer Statoil

Produksjonsplattformen Statfjord A, hvor Statoil er operatør. Foto: Harald Pettersen - Statoil ASA

Ser rabatt etter aksjefall i oljekjempen.

Statoils børsfall de siste månedene gjør at aksjen nå handles med en rabatt, mener DNB Markets, som oppgraderer anbefalingen fra hold til kjøp.

Samtidig justeres kursmålet til 145 fra 140 kroner. På børsen handles Statoil fredag for 123 kroner.

- Statoil-aksjen har kommet ned de siste månedene og selskapet verdsettes nå med en rabatt på 2 prosent basert på 12-måneders forward P/E for sammenlignbare europeiske aktører, skriver DNB Markets i en aksjerapport.

Der påpekes det at i gjennomsnitt har aksjen de siste fem årene vært handlet med en premie på fem prosent basert på det samme nøkkeltallet.

I slutten av oktober rapporterer Statoil resultater for tredje kvartal, og DNB Markets tror oljeselskapet vil overraske positivt.

- Vårt EBIT-estimat for kvartalet ligger 26 prosent over konsensus i markedet. Videre ser vi potensial for at verdsettelsen vil kunne få drahjelp av en økt produksjonsguiding for 2015.

- I et mer langsiktig perspektiv mener vi i tillegg at blant annet utviklingen av Johan Sverdrup-feltet vil kunne gi selskapet en noe høyere produksjonsvekst enn sammenlignbare aktører. Ser vi på verdsettelsen basert på Pris/Bok er også denne betydelig lavere enn hva eierandeler i felt har vært omsatt for gjennom de siste fem årene, skriver meglerhuset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.