NA24.no

DnB reparerer nettbanken

Sist oppdatert:
Tre år etter fusjonen mellom DnB og Gjensidige NOR skal omsider felles dataløsning komme på plass. Nettbankklagene skal bort.

Siden fusjonen mellom DnB Holding og Gjensidige NOR i 2003 har de to bankpartnerne operert med separate interne datasystemer. Dette har ført til problemer for både kunder og banken selv.

Ustabil nettbank
Store problemer med nettbanken, spesielt ille i andre halvdel av fjoråret, har ført til mange irriterte kunder som har hatt problemer med å selge og kjøpe aksjer på nettet.

Konsernsjefen innrømmer at nettbanken ikke har vært som forventet i perioder.

- Vi har hatt en del problemer med nettbanktjenestene. Det har vært store omstillinger i konsernet etter fusjonen, og IT-omleggingen er siste ledd i omstruktureringen, sier konsernsjef Svein Aaser til NA24.

Konsernsjefen påtar seg det hele og fulle ansvar for disse problemene.

- Dette er vårt ansvar, og vi tar dette meget seriøst, sier Aaser.

Påskemorgen
I påsken skal over 200 mennesker jobbe med å samkjøre systemene for bankkjempen. Onsdag i neste uke har styret i DnB NOR eget telefonmøte hvor de beslutter å trykke på knappen for omlegging.

- Dette er en omfattende øvelse for oss. Denne kjempeomleggingen skal skje i løpet av påsken, sier kommunikasjonsdirektør Jarl Veggan i bankkonsernet.

Veggan opplyser at banken ikke har motatt noen krav i forbindelse med de ustabile nettløsningene, og han understreker at situasjonen har vært uholdbar.

- Vi håper snart å få bukt med nettbankproblemene. Fusjonsprosessen siden 2003 har vært en lang og krevende prosess. IT-sektoren er kjernen som står igjen før vi er helt ferdig. Dette må være Norges største dataomlegging, sier Veggan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere