NA24.no


DNB selger kjøpesenteret Oslo City til et konsortium bestående av Entra og Steen & Strøm for rundt fem milliarder kroner.
DNB selger kjøpesenteret Oslo City til et konsortium bestående av Entra og Steen & Strøm for rundt fem milliarder kroner.

DNB selger Oslo City for fem milliarder kroner

Sist oppdatert:
Kjøpesenteret selges til Entra og Steen & Strøm.

DNB bekrefter at banken selger kjøpesenteret Oslo City til et konsortium bestående av Entra og Steen & Strøm for rundt fem milliarder kroner.

- Vi er glade for å ha kommet i mål med to anerkjente og profesjonelle aktører innen sine respektive markeder når vi nå selger Oslo City. Vi har eiet bygget siden 1994, og i perioden frem til salg har Oslo City blitt utviklet til å bli et av Norges beste kjøpesentre. Neste utviklingsfase skjer nå under nytt eierskap, sier konserndirektør Tom Rathke i DNB i en pressmelding mandag.

Les også: Punger ut for Oslo City

Oslo City har et samlet areal på 80.535 kvadratmeter, som omfatter både kjøpesenter- og kontorbygg.

Ser vekstmuligheter
- Denne eiendommer passer perfekt for Entra med dens sentrale plassering nær Norges største offentlige
transportknutepunkt og med kontorer i hovedsak utleid til offentlige leietakere. Oslo City ligger nærme den største bygningen i vår portefølje og er plassert i et område hvor vi ser betydelige vekstmuligheter, sier Entra-sjef Arve Regland.

Entras andel av eiendomsverdien er på rundt 1,65 milliarder kroner av den samlede verdien på fem milliarder kroner. Eiendomsselskapet vil finansiere kjøpet med gjeld.

Mens Entra vil eie kontordelen og halvparten av parkeringsdelen vil Steen & Strøm eie kjøpesenteret.

Steen & Strøm finansierer kjøpet delvis med egenkapital gjennom en kapitalinjeksjon fra aksjonærer.

Avtalen er ventet fullført innen utgangen av året.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere