Torsdag var ingen god dag for landets største bank, DNB, som hadde trøbbel fra klokken 14-16.30, for så å friskmelde seg, for så å melde om mer problemer.

Klokken 18.25 skrev DNB på Facebook at:

«Kontramelding 18:25: Vi sliter dessverre med ettervirkninger fra dagens nettverksproblemer. Både nettbank og andre tjenester sliter med ustabilitet. Vi jobber på spreng med å finne og rette feil, og holder dere oppdatert. Mager trøst, men vi synes det er like kjipt som dere synes når ting ikke fungerer.

Tidligere oppdateringer: Da er nettbanken og tjenestene som har vært nede friskmeldt. Kunder kan oppleve noe treghet i systemene våre i ettermiddag som følge at vi har gjennomført oppstart av systemene og atgjennomfører enkelte rettinger.

Årsaken til nedetiden i dag er nettverksproblemer som har ført til at kommunikasjon med kjernesystemene ikke har fungert. Vi beklager til alle som ikke har kunne bruke tjenesten våre i dag, og håper det ikke har ført til for store problemer.»

Klokken 15 uttalte DNB seg slik:

- Vi har hatt trøbbel siden mellom klokken to og tre og feilen skyldes et nettverksproblem som gjør at vi ikke får kontakt med kjernesystemene våre, sa kommunikasjonsrådgiver Vidar Dalsbø i DNB til Nettavisen.

Problemene rammet tjenester i nettbanken og Vipps. Dessuten vil enkelte betalingskort være ubrukelig som følge av problemene.

- Vi får ikke utført oppgavene vi ønsker for kundene våren. Det rammer tjenester i nettbanken og enkelte manuelle tjenester for kundene. Kort som ikke har en kredittkortløsning vil man ikke kunne bruke. Det gjelder kun et mindretall av kortene, som ungdomskort og kort uten reserveløsninger, sa Dalsbø.

Les også: Teletrøbbel for Telenor

Vet ikke hvor mange som ble berørt

Dalsbø hadde ikke oversikt over hvor mange som ble rammet at korttrøbbelet, men det gjelder blant annet brukere av Visa Electron.

- Visa med kredittkortdel og Mastercard vil gå over på reserveløsninger sine, men nettbanken er nede for alle, i likhet med Vipps, sa Dalsbø.

Han sier de satte alle ressurser på å løse saken:

- Vi har satt alle ressurser på saken. Vår leverandør Evry jobber også på spreng. Vi mener vi har funnet årsaken, så nå vi rette det opp i det, sier Dalsbø.

Les også: Nettbanktrøbbelet: Bedring for enkelte kunder

DNB hadde i fjor store problemer med at nettbanktjenestene er nede. Banken har imidlertid lovet å bli bedre.

Finanstilsynet har tidligere lovet at de vil se på problemene.

Les også: Finanstilsynet: Krever nettbankforklaring fra DNB