NA24.no

DnB-varsel før krisepakke

En rekke kunder fikk innsideinformasjonen.

Det kommer opp en rekke forhold rundt den omstridte redningspakken til regjeringen i bankkrisen.

NA24 - din næringslivsavis

Mye tyder på at DnB Nor har kjørt knallhard lobbyvirksomhet i forkanten av redningspakken, slik at den skulle tilpasses banken. Dette mener i alle fall Nordea, som er en av bankene som vurderer å gå til erstatningssøksmål mot DnB Nor.

Les saken her.

Til NA24 sier korrupsjonsjeger Eva Joly at hun vil at Økokrim skal etterforske DnB Nors og toppsjef Rune Bjerkes kontakt med Jens Stoltenberg.

Les saken her.

Varslet kundene
Ifølge Finansavisen skal DnB Nor har varslet sine egne kunder om krisepakken for norske banker, i forkant av at Jens Stoltenberg varslet redningspakken for norske banker. Varselet kom for å hindre at storkundene skulle trekke ut egne midler av banken, skriver avisen.

Peker ut meglertopper
Dagens Næringsliv peker ut DnB Nor-toppene Jørn Erik Pedersen og Reidar Bolme som i møte med Norges Bank torsdag 9. oktober fikk skissert redningspakken på 350 milliarder kroner. Begge er ledere i avdelingen som gjennomførte det omstridte salget av statsobligasjoner.

Gevinsten etter salget kan være på mellom 20 til 40 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere