NA24.no

DNO angriper kritikerne

Oljeselskapet setter spørsmålstegn ved motivene til de anonyme skeptikerne.

DNO-sjefen Helge Eide bruker krasse ord når han nå kommenterer kritikken fra de anonyme obligasjonseierne. I et eget brev som er sendt ut til markedet svarer han spørsmålene advokat John Ringdal krevde svar på. BA-HR-advokaten hadde på vegne av en rekke ikke navngitte obligasjonseiere stilt spørsmål ved flere av hendelsene i DNO den siste tiden.

LES MER: Varsku om DNO

NA24 - din næringslivsavis

Brevet fra DNO svarer et tilsvarende brev fra obligasjonseierne der oljeselskapets ledelse og styre blir angrepet og beskyldt for å fremme egne interesser. Eide kaller innholdet i brevet fra Ringdal som en rekke udokumenterte påstander og insinuasjoner. DNO mener at selskapet ble utsatt for en rekke uberettiget negativ presseomtale som kan ha hatt betydning for aksjekursen.

- På denne bakgrunn er det ganske påfallende at de anonyme investorene velger en slik fremgangsmåte og det er berettiget å sette spørsmålstegn ved formålet med utspillet, skriver Helge Eide i brevet som svarer kritikken fra obligasjonseierne.

Les mer:- Overrasket over beskyldningene

Svarene som besvarer spørsmålene fra advokat Johan Ringdal er ellers kjente i markedet og har tidligere vært kommunisert. Blant annet har Oslo Børs bekreftet at det fantes en reell interesse fra kjøpere av DNOs oljelisenser i Nord-Irak.

Les mer: DNO går fri for anklager

Oslo Børs gjennomførte rutinemessig undersøkelser og ba om dokumentasjon fra DNO i forbindelse med interessen for oljeområdene i Kurdistan. Nå har de også begynt å sjekke hendelsene i forbindelse med kritikken fra obligasjonseierne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere