DNO-estimater bekreftes

DNO og konsernsjef Helge Eide har nå fått bekreftet sine foreløpige reserveestimater for Nabrajah-feltet.

Det går frem av en månedlig oppdatering fra oljeselskapet sendt ut tirsdag.

DNO hadde i mars en samlet oljeproduksjon på 16.070 fat pr. dag med oljeekvivalenter, mens den samlede dagsproduksjon i første kvartal havnet på 16.892 fat pr. dag, en økning på 20 prosent sammenlignet med samme periode i 2005.

Nedgangen i mars var varslet i selskapets forrige oppdatering, og skyldes fortsatt vedlikeholdsarbeider på Tasour-feltet i Jemen, samt planlagt vedlikeholdsstans på Glitne-feltet i Nordsjøen.

DNO har nå fått vurdert reservene på det lovende Nabrajah-feltet på blokk 43 i Jemen av uavhengige eksperter. Deres analyser er på linje med DNOs egne estimater som indikerer påviste og sannsynlige reserver på 68 millioner fat ved en 35 prosents utvinningsgrad.

DNO varsler samtidig at de forventer å gjennomføre en ny reserveoppdatering senere i år, blant annet etter at de to planlagte avgrensningsbrønnene Nabrajah-10 og 11 er ferdigboret. Nabrajah-10 er nå under boring og har nådd 1.834 meter.

Begge brønnen plasseres nær Nabrajah-5-funnet og rettes mot Basement-sonen.

Borearbeidene på de andre blokkene i Jemen går som planlagt, men ingen er foreløpig i testfasen.

Når det gjelder Nord-Irak, hvor DNO har meldt om funn av olje i fem soner i den første brønnen Tawke-1, så på går forberedelsene til testing. Den første brønntesten er ventet å starte til neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.