*Nettavisen* Økonomi.

DNO fant olje i gammelt funn

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

DNO og partner Rocksource mener at det er gjort et oljefunn i deres britiske lisens.

22.05.08 08:18

DNO International ASA som operatør og partnerskapet bak blokk 211/22b mener at det er et oljefunn i lisensen som de ble tildelt i september i fjor. Det er en ny vurdering av dataene fra brønnen som ble boret i lisensen i 1977 sammenholdt med geologi og funn i naboblokkene som viser dette.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge DNO er det snakk om en oljekolonne på omkring 20 meter i Brent-gruppen. Selskapet har gjennomført nye studier av loggene som ble tatt opp da brønnen ble boret i 1977 av selskapet Sun Oil.

Funnet har nå fått navnet Mulle og foreløpige estimater indikerer en funnstørrelse på mellom 4 og 36 millioner fat oljeekvivalenter, med en foreløpig snittvurdering på 17 millioner fat.

Eierne med DNO i spissen vil nå videreutvikle funnet gjennom boring av en avgrensningsbrønn. Målet er en utbygging av feltet basert på undervannsløsning tilknyttet eksisterende infrastruktur i området.

Foruten de norske selskapene DNO og Rocksource som har henholdsvis 50 prosent og 10 prosent i feltet er Elixir Petroleum inne med en eierandel på 40 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag