NA24.no

DNO-fest på børsen

Sist oppdatert:
I løpet av dagen har oljeselskapet DNO gått fra nedtur til å bli børsvinner. Statoil, Hydro og Aker følger etter.

DNO ender tirsdagen opp med hele 11,74 prosent, til 59,50 kroner. I løpet av de siste seks månedene har selskapet steget 143,06 prosent.

Tidligere på dagen gikk DNO ned, men ved 12-tiden snudde utviklingen.

- Appetitten på DNO-aksjer er fortsatt stor. Det er risiko forbundet med aksjen, men folk er villig til å ta den. Kan man legge den politiske risikoen til side skal aksjen videre opp, sier en megler til TDN Finans.

Statoil og Hydro startet også dagen i minus, men endte i likhet med DNO opp. Førstenevnte steg 0,98 prosent, til 154 kroner. Hydro legger på seg 0,72 prosent, til 696 kroner.

På omsetningslisten følger Aker etter oljeselskapene, med en oppgang på 3,17 prosent. Ved børsslutt var aksjen notert til 195 kroner. Fast, Orkla og DnB NOR stiger også.

På den negative siden er oljeservice-selskapene Petrolia Drilling og Awilco. Petrolia faller 2,05 prosent, til 3,35 kroner per aksje. Awilco er ned 2,38 prosent, til 41 kroner.

Hovedindeksen er opp 0,81 prosent, til 331,73 poeng. På de europeiske børsene er det blandet stemning. Mens Paris- og Stockholms-børsene er ned, stiger indeksene i Frankfurt, London og Brussel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere