Gå til sidens hovedinnhold

DNO-fest på Oslo Børs

Oljeselskapet DNO steg voldsomt på en oljefokusert Oslo Børs torsdag.

DNO var så definitivt i fokus på en sterk Oslo Børs torsdag. En soleklar børsvinner ble aksjen, med en oppgang på 35 prosent til 52 kroner, en soleklar rekord.

Dagens oppgang kommer etter at selskapet meldte om et oljefunn i en letebrønn i Nord-Irak. 20 prosent av DNO-aksjene ble omsatt på børsen i dag.

- De indikasjonene vi får fra meldingen, er at det kan være opptil 800 meter tykke reservoarer. Det er ekstremt mye, sa oljeanalytiker Martin Mølsæter i First Securities til TV 2 Nettavisen tidligere i dag.

DNO-aksjen er nå nesten tidoblet på ett år. I samme periode er Statoil, for eksempel, opp rundt 60 prosent.

Man pleide gjerne å omtale DNO som en oljemygg. Det passer dårlig etter hvert. Selskapet har nå en markedsverdi på nesten 12 milliarder kroner, og begynner å nærme seg verdien av selskaper som Storebrand og Schibsted.

Oljeprisen krabbet litt opp torsdag, for tredje dag på rad. Det var generelt god stemning for olje- og offshoreaksjene på Oslo Børs.

Sinvest steg 8 prosent, Norse Energy 7 prosent, PA-Resources og Scorpion Offshore (som gikk på børs tirsdag ) steg 6 prosent.

Corrocean er også i stor grad en leverandør til oljesektoren, og steg 10 prosent i dag, trolig også støttet av et innsidekjøp fra styremedlem Kaare M. Gisvold.

Ementor steg hele 16 prosent til 1,88 kroner. Oppgangen var så kraftig at Oslo Børs stanset handelen en periode for å undersøke, uten at det kom frem noe nytt.

Tandberg var også sterk, for fjerde dag på rad denne uken, etter det voldsomme fallet da selskapet fredag sjokkerte markedet med et resultatvarsel og sendte toppsjefen på dør. I dag steg aksjen 6 prosent til 39,90 kroner.

Av de større selskapene var Storebrand svak, med en nedgang på 2 prosent til 60 kroner, uten at det kom viktige nyheter fra selskapet.

Tomra falt 1,4 prosent til 48,50 kroner, etter at aksjen i går steg på en kontraktsnyhet fra Tyskland.

Totalt sett endte Oslo Børs hovedindeks opp 0,8 prosent til 328,43 poeng.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget